tourdefrance2008.punt.nl
Vierde ritzege voor Cavendish in Tour
  Mark Cavendish heeft opnieuw laten zien in deze Tour de France met afstand de beste sprinter te zijn. De 23-jarige renner van Team Columbia was na 182 kilometer in de straten van Nîmes verreweg de beste in de massasprint en boekte daarmee zijn vierde ritzege.
Er staat geen maat op Mark Cavendish (Columbia) in deze Tour. De Brit heeft ook de dertiende etappe gewonnen. Na 182 kilometer van Narbonne naar Nîmes was de 23-jarige Cavendish opnieuw de snelste van het peloton. De Australiër Robbie McEwen finishte als tweede, de Fransman Romain Feillu als derde. Gert Steegmans kwam er niet aan te pas en strandde op de twaalfde plaats. Voor Cavendish was het al de vierde ritzege in deze Tour. Ook in de vijfde, de achtste en de twaalfde etappe was hij de snelste. De 31-jarige Australiër Cadel Evans (Silence-Lotto) behoudt de gele leiderstrui.

De vlucht van de dag kwam van het Nederlands-Frans duo Niki Terpstra (Milram) en Florent Brard (Cofidis). De twee gingen al na één kilometer aan de haal en werden niet meteen teruggehaald. De maximale voorsprong van het duo bedroeg 9'55". 30 km voor de streep raakte Augé tot bij zijn ploegmaat Brard. Terpstra liet de twee Cofidis-renners achter en ging er alleen vandoor. Niet voor lang echter. Nadat de twee Cofidis-renners gegrepen werden, was het nog maar een kwestie van seconden vooraleer ook de moedige Nederlander voor de bijl ging. Met nog 5 km te gaan, konden de ploegen zich in stelling brengen voor de massasprint. Sylvain Chavanel probeerde nog weg te springen, maar hij werd al snel weer ingerekend.
 


Even leek het dan toch eens te lukken voor Robbie McEwen, maar dan kwam de ongenaakbare Cavendish op dreef. Opnieuw stond er geen maat op de Brit en zonder moeite hield hij McEwen af. Tweede plaats voor de Silence-Lotto renner. De Fransman Veillu vervolledigde het podium.
 
Uitslag: 
 
1Mark CavendishIoMColumbia4:25:42
2Robbie McEwenAusSilence - Lotto+0
3Romain FeilluFraAgritubel+0
4Heinrich HausslerDuiGerolsteiner+0
5Óscar FreireSpaRabobank+0
6Thor HushovdNooCrédit Agricole+0
7Leonardo DuqueColCofidis+0
8Erik ZabelDuiMilram+0
9Julian DeanNZlGarmin - Chipotle+0
10Sébastien ChavanelFraFrançaise des Jeux+0
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl