tourdefrance2008.punt.nl
Sastre bijna zeker van eindzege Tour
  Carlos Sastre heeft de eindzege in de 95ste Tour de France voor het grijpen. De Spanjaard van CSC verdedigde zaterdag in de twintigste etappe, een individuele tijdrit over 53 kilometer van Cérilly naar Saint-Amand-Montrond, met succes zijn leidende positie in het algemeen klassement.
Fabian Cancellara zette een eerste richttijd neer. Hij leek op weg naar de winst, maar daar dacht een verbluffende Stefan Schumacher anders over. De Duitser klokte de beste tijd. Niemand deed nadien nog beter dan de renner van Gerolsteiner.

Alle ogen waren natuurlijk gericht op de strijd tussen de klassementsrijders. Denis Menchov begon sterk aan de tijdrit en zette Evans op 22 seconden aan het eerste tussenpunt. Evans reed geen sterke tijdrit en slaagde er niet in om Carlos Sastre zelfs maar te bedreigen. De Spanjaard gaf nauwelijks wat toe op de Australiër.
 
 

Ook in het verdere verloop van de tijdrit slaagde Evans er niet in om veel in te lopen op Sastre in het algemene klassement. Bernhard Kohl reed een sterke tijdrit, maar moest zijn tweede plaats wel nog afgeven aan Evans. Toch eindigt de Oostenrijker nog op het podium want Denis Menchov hield hij wel af.
 
Uitslag:
 
1 Stefan Schumacher Dui Gerolsteiner 1:03:50
2 Fabian Cancellara Zwi Team CSC +21
3 Kim Kirchen Lux Columbia +1:01
4 Christian Vande Velde VS Garmin - Chipotle +1:05
5 David Millar Sch Garmin - Chipotle +1:37
6 Denis Mentsjov Rus Rabobank +1:55
7 Cadel Evans Aus Silence - Lotto +2:05
8 Sebastian Lang Dui Gerolsteiner +2:19
9 Bernhard Kohl Oos Gerolsteiner +2:21
10 George Hincapie VS Columbia +2:28
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl