tourdefrance2008.punt.nl
Ricco wint eerste Pyreneenrit
  De Italiaanse wielrenner Riccardo Ricco heeft zondag zijn tweede dagsucces in de Ronde van Frankrijk geboekt. De coureur van Saunier Duval was de sterkste in de eerste Pyreneeënrit van deze Tour. Ricco bereikte na 224 kilometer solo de finish.
De Italiaan met de welluidende bijnaam 'De Cobra' bewaarde zijn gif voor het laatst. Toen na de Peyresourde een grote groep renners begon aan de beklimming van de Aspin, waagden veel coureurs een demarrage. Riccò overzag het kalm en besloot zelf op het juiste moment weg te springen. Hij toonde met zijn machtige versnelling aan dat de val van zaterdag hem niet meer hinderde.

Achter Riccò kampte Valverde met problemen. De Spaanse kopman van Caisse d'Epargne kon dankzij de hulp van zijn ploeggenoten in de grote groep standhouden. De andere favorieten bewaarden hun kruit nog en weigerden elkaar te testen.
 
 

De eerste bergetappe in de Pyreneeën begon met Sebastian Lang (Gerolsteiner), Nicolas Jalabert (Agritubel) en Aliaksandr Koesjtsjinski (Liquigas) die na 22 kilometer wegsprongen, nadat een eerste poging van onder anderen Stef Clement (Bouygues) mislukte. Van het trio werd Lang het laatst ingerekend. Op de Aspin zag hij de ontketende Riccò voorbij vliegen.

Tussen de ontsnapping van de drie en de beklimming van de Aspin was de belangrijkste gebeurtenis de val van Cadel Evans, die met nog 107 kilometer te gaan tegen het asfalt smakte. De Australiër kon met flinke schaafwonden aan zijn linkerknie, -heup en elleboog zijn weg vervolgen. Hij liep aan de finish geen averij op ten opzichten van de andere favorieten.
 
Uitslag:
 
1 Riccardo Riccò Ita Saunier Duval 5:39:28
2 Vladimir Jefimkin Rus AG2R +1:04
3 Cyril Dessel Fra AG2R +1:17
4 Dmitrij Fofonov Kaz Crédit Agricole +1:17
5 Christian Knees Dui Milram +1:17
6 Maxime Monfort Bel Cofidis +1:17
7 Alejandro Valverde Spa Caisse d'Epargne +1:17
8 Roman Kreuziger Tsj Liquigas +1:17
9 Damiano Cunego Ita Lampre +1:17
10 Jaroslav Popovytsj Oek Silence - Lotto +1:17
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl