tourdefrance2008.punt.nl
Eerste dopinggeval Tour 2008
  Manuel Beltran is in de Tour betrapt op het gebruik van EPO. De Spanjaard testte positief na een dopingcontrole in de eerste etappe. Beltran, die 26e stond in het algemeen klassement, heeft nog recht op een contra-expertise
De Spaanse renner Manuel Beltran is betrapt op dopinggebruik. Bij de 37-jarige renner van Liquigas zijn bij een controle kort voor de eerste etappe sporen van epo aangetroffen. Dat heeft de Tourdirectie vrijdag bekendgemaakt. De ervaren Beltran stond na de zevende etappe van vrijdag 26e in het klassement met een achterstand van 3.20 op geletruidrager Kim Kirchen.
 

In aanloop naar de Tour zijn alle renners getest op doping. Beltran wordt door zijn positieve test uit de Tour gehaald en ook ontslagen. Waarschijnlijk betekent het ook het einde van zijn wielercarrière. Liquigas mag gewoon in de Tour blijven. Vorig jaar werden de gehele ploegen van Astana en Cofidis nog uit de Tour gezet nadat Alexandre Vinokourov en Cristian Moreni waren betrapt op doping.

Beltran was bezig aan zijn tweede jaar bij Liquigas. Daarvoor kwam hij lange tijd uit voor Discovery Channel. De Spanjaard was een trouwe knecht van Lance Armstrong tijdens vier van zijn Touroverwinningen.
 
 
 
Naast Beltran komen zaterdag nog vijf renners niet aan de start. Christophe Moreau, Lilian Jégou, John Gadret en Mauro Facci gaven vrijdag tijdens de zevende etappe op. Magnus Backstedt kwam te laat binnen en mag ook niet meer van start in de achtste etappe

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl